hanna nova beatricehanna nova beatrice

Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Annons

Varje vecka listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur – mycket nöje!

Tictail popup store kocksgatan_2
 


1. Tictail öppnar pop-up shop i Stockholm under jul

I veckan öppnade online-tjänsten Tictail en fysisk butik på Kocksgatan på Södermalm i Stockholm. Utöver butiken i Stockholm har de även öppnat liknande arrangemang i New York och Paris. Butiken är inredd av New York-baserade snickeriet Studio Zollo och är en upplevelse i sig. I butikerna finns julklappsvänligt utbut inom mode, konst och heminredning, däribland ett antal lokala varumärken som TID, Mes Dames och Jennie-Ellen.

Annons

 

stockholm design talk
Från vänster: Jonas Bjerre-Paulsen, Nathan Williams. Marcus Engman och Lotta Agaton.  

2. Stockholm Design Talks
Nu är det nedräkning till möbelmässan, som slår upp portarna i februari. Jag kommer bland annat att moderera paneldebatten ”The Success Story” om hur man når framgång inom designindustrin (10/2.) Jag har en grym panel bestående av Marcus Engman, designchef på Ikea, Jonas Bjerre-Paulsen från Norm Architects, vår creative director Lotta Agaton och Nathan Williams från Kinfolk. Nathan satt i min panel för två år sedan också, då handlade det om bildens makt, se här. Överlag ett fullmatat schema med intressanta samtal om inredning, design och arkitektur.

 

Duka Africa
 
Bea Szenfeld julklappspapper
 
Annons
Bea Szenfelds julklappspapper
 

3. Duka Afrika
I februari lanserar Duka en limiterad kollektoin för köket med inspiration från Afrika. Duka Afrika kommer bara säljas under våren 2016 och inkluderar porslin, textil och husgeråd.4. Årets julklappspapper
Gallerian i Stockholm presenterar varje år ett julklappspapper i samarbete med en designer, i år gick uppdraget till Bea Szenfeld. Det är en hyllning till alla som inte slänger julklappspapper och tillägnar de som fint viker ihop sitt inslagspapper och sparar det till nästa år. Fram till julafton får alla besökare i Gallerian sina paket inslagna i hennes julklappspapper.

Annons
ilse crawford livingroom
 


5. Ilse Crawford säljer sin lägenhet
Veckans mest omtalade lägenhet? Helt klart designern Ilse Crawfords i området Borough i London, som nu är till försäljning via mäklaren The Modern House. Vi har visat den i tidningen förut men det är ändå spännande att se klassiska mäklarbilder, som tar in hela rummen. För mer information och för att se alla bilder, se här.

 

Marmorkok_3
 

6. Marmorkök designat av Jonas Lindvall
Designern Jonas Lindvall har tillsammans med Ballingslöv gjort ett konceptuellt samarbete i form av en köksö – helt iklädd i CarraramarmorKöksön presenterades vid öppningen av utställningen ”Jonas Lindvall – arkitektur, inredning, design” på Landskrona Konsthall och finns även att se just där.

Annons
BAUX-3DPixel-StairsSign
 
Sassabrassa Herbarium
 
ESNY lgh_6
 
Annons
grand-hotel-doftljus-champagne-700x467
 

10. Grand Hôtel lanserar doftljus
I veckan lanserade Grand Hôtel i Stockholm ett exklusivt doftljus med doft av champagne. Ljuset är tillverkat för hand och varsamt blandat av naturligt vax med högkvalitativa doftkoncentrat. Doftljuset kostar 595 kr och finns att köpa på Grand Hôtels hemsida eller i Grand Hôtels boutique: Grand Affections. Mer information här.

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hanna listar: nyheter v. 45
Hanna listar: nyheter v. 46
Hanna listar: nyheter v. 47
Hanna listar: nyheter v. 48
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons