Inredning höst 2022

Så inreder vi i höst – 9 inredningstips

Nu tar vi in hösten i hemmet! Här listar vi vår favoritinredning just nu – som andas trivsel och värme.

Annons

När löven faller och dagarna blir kallare känns det allt viktigare att trivas och må bra i sitt hem. Med den stundande kylan och kala naturen vill vi istället ta in värme, färg och form hemma.

Här listar vi tips på allt från höstnyheter och säsongens trender till inredning som skapar det där höstmyset vi vill komma åt!

Ta in hösten i hemmet – 9 trendiga favoriter

Fluffiga texturer

Fluffig fåtölj
 

I höst är härliga texturer A och O. För att få till en mysig känsla i hemmet vill vi ta in mer av det fluffiga, mjuka och lena. Varma material och inredning som får oss att vilja sträcka ut handen och röra vid den är helt rätt under den kalla säsongen!

Annons

Som den här klassiska 1930-talsfåtöljen, designad av formgivaren Viggo Boesen, i en skulptural form – och klädd i mjukt fårskinn. Little Petra VB1, &Tradition, 27 059 kronor. Läs mer här.

Rustika ljusstakar

Spruzzi ljusstakar
 

Vad kan vara mysigare än levande ljus under det mörkare halvåret? Vi har gärna tända ljus såväl morgon som kväll – och gärna flera stycken samtidigt. Både rogivande och stämningsfullt!

Den här säsongen inreder vi gärna mer rustikt, som med de här robusta keramikljusstakarna. De är tillverkade i södra Italien och stänkta för hand i ett lekfullt spruzzimönster. Ljusstake Spruzzi Verde, Fratelli Coli, 229 kronor. Läs mer här.

Annons

Kreativa former

Udiso spegel
 

Den moderna designen följer med oss in i hösten. När färg och form avtar utomhus tar vi gärna in det inomhus.

Udiso-spegeln, av Sigge Billgren, är lika mycket ett konstverk som en spegel. När han ritade formen inspirerades han av strandkantens stenar och snäckors unika mönster och naturliga flöde. Spegeln tillverkas för hand i Stockholm och varje exemplar är signerat. Udiso mirror no.1, Udiso, 28 000 kronor. Läs mer här.

Klassiska tyger

Bemz sofföverdrag
 

En trend i höst är det klassiska och traditionella. I Bemz nya höstkollektion Grounded Heritage Collection leker de med mötet mellan det klassiska och moderna, genom att ta in de trygga textilierna i urbana miljöer.

Annons

Resultatet blir ett fridfullt och harmoniskt intryck, med koppling till både landsbygden och naturen. Överdragen till Ikea-soffor i den nya kollektionen är skapade av återvunna textilfibrer. Striped Twill Forest Glade, Bemz, 6 299 kronor. Läs mer här.

Ta in trä i hemmet

Ferm Living stol
 

Nu vill vi inreda med trä. Vare sig det gäller möbler och dekorationsföremål eller väggar och golv, så vill vi att de ska vara i trä!

Har du en skandinavisk och minimalistisk stil är den här stolen, med dess raka och rena former, helt rätt. Danska företaget Ferm Living erbjuder en tidlös design till matplatsen som du inte kommer tröttna på. Ark stol, Ferm Living, 2 175 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Annons

Lekfullt rutmönstrat

Hay badrumsmatta
 

Dansk design och lekfull, poppig inredning fortsätter liva upp våra hem. Genom att byta ut badrumstextilierna mot färgglada och mönstrade sådana ger du enkelt ditt badrum ett lyft.

Du kan kombinera rutigt med rutigt – eller varför inte matcha olika mönster hejvilt? Check bath mat, Hay, från 439 kronor. Läs mer här.

Rätt med randigt

Randigt påslakan
 

Vi inreder också gärna med randigt. Om du vågar dig på knalliga och mönstrade sängkläder kan du lätt ge ditt sovrum en helt annan karaktär – och få den där känslan av förnyelse, utan att behöva ändra på någonting annat.

Annons

Det här påslakanet med horisontella ränder är formgivet av Amanda Borberg. Färgskalorna är inspirerade av varma sommardagar och den känslan stannar vi ju gärna kvar i en bit in på hösten. Påslakan Été Bordeaux & Sky Blue, Hay, 1 449 kronor. Läs mer här.

Knallig belysning

Hay lampa
 

I höst satsar vi på flera ljuskällor i ett rum. Golvlampor, bordslampor och vägglampor ger en stämningsfull och ombonad känsla, när ljuset flödar från flera håll. Satsa på en lampa som erbjuder en färgklick den här säsongen!

Annons

Den här färgglada vägglampan är designad av den belgiska duon Muller Van Severen. Lampan har ett mjukt ljus som flödar uppifrån och ned och skapar lekfulla skuggor i rummet. Den kan passa som sovrumslampa såväl som i ett vardagsrum eller kök. Arc walls switch, Hay, från 2 749 kronor. Läs mer här.

Abstrakta former

Aytm matta
 

En stor trend vi börjar se allt mer av är asymmetriska och abstrakta former. Som den här iögonfallande mattan av Signe Kejlbo, formad som en blomma.

Annons

Du kan lägga den på golvet, men även hänga upp den på väggen som härlig textilkonst. På så vis får du in mjukheten på flera nivåer i rummet. Flores matta, Aytm, 6 999 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Varma textilier

Marie Olsson Nylander matta
 

Någon som verkligen förstår sig på vikten av varm och härlig textur är stylisten och inredaren Marie Olsson Nylander. Hennes nya kollektion för Ellos andas rustik elegans såväl som Maries egna personliga stil.

Mattorna går i mjuka, jordnära toner som passar perfekt för säsongen. Ryamatta Lollo i ull, Ellos Home, 9 999 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Annons