inred dina fönster och fönsterbrädor

Inred dina fönsterbrädor – inredningstips och 22 trendiga detaljer

Behöver du hjälp att inreda dina fönsterbrädor på bästa sätt? Vi guidar dig och tipsar om 22 snygga och trendiga detaljer att pryda dina fönster med!

Annons
Hemnets mest klickade bostäder 2020
Hemnets mest klickade bostäder 2020
0:55

Fönstrens främsta uppgift är att släppa in ljus i ditt hem men det går att göra så mycket mer med dem. Det är en perfekt plats att inreda på och göra alla fönstren till en väsentlig del av din inredning.

Att tänka på är att inte överstyla dina fönster utan välja inredningsdetaljer med omsorg och vad som är bäst för just din fönsterbräda . Det är viktigt att låta det vara luftigt så att ljuset fortfarande kan sippra igenom in i ditt hem.

Något att tänka på när du ska styla sina fönsterbrädor är att arbeta med kontraster. Högt mot lågt, kantigt mot runt, hårt mot mjukt, mörkt mot ljust och så vidare. Då skapas en balans i fönstret som känns genomtänkt. Även att alltid jobba med olika storlekar och höjder på sakerna du inreder med för att skapa en mjukare och mer inredd känsla.

 

Så inreder du olika fönstertyper

När du inreder smala fönster är ett knep att gruppera inredningen för att skapa en harmonisk känsla och för att undvika att allt radas upp på en rak linje bredvid varandra. Stora och breda fönsterbrädor kräver antingen stora inredningsdetaljer som till exempel en lampa eller så ger den dig utrymme att jobba mer på djupet och att ställa saker både framför och bakom varandra. Höga fönster gör att man kan jobba med inredningen mer på höjden och låga fönster är perfekta för minimalistisk och lite men genomtänkt inredning.

Annons

Vi listar 22 snygga shoppingtips att styla dina fönster med:

Ljusstakar och ljuslyktor i olika höjder

Vi får inte nog av vackra ljusstakar i hemmet och dina fönsterbrädor är en ypperlig plats att ställa några. Jobba gärna med ljusstakar i olika höjder för att skapa dynamik och ett fint uttryck.

 

Space ljusstakar från By On i två olika höjder perfekt att kombinera bredvid varandra i fönstret. Du hittar den lägre ljusstaken här (reklamlänk) och den höga här (reklamlänk).

Annons
 

I år inreder vi gärna med trä! Här är en handgjord, trearmad ljusstake i trendig träkvalitet från Spring Copenhagen. Här är ljusen placerade i olika höjder vilket skapar harmoni. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 
Annons
 

En unik designklassiker! En byggbar ljusstake i krom ur den klassiska serien STOFF Nagel som även går att bygga på med flera delar ur serien. Här kan du själv anpassa storlek och höjd på ljusstaken för att passa just ditt fönster. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

Vacker liten ljuslykta från Design House Stockholms formgiven av Magnus Löfgren. Placera antingen i det lilla fönstret eller tillsammans med högre detaljer i ett större fönster. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons

Vackra och inspirerande böcker

Göm inte undan dina favoritböcker eller tidningar utan låt de ta plats i din inredning. Stapla tidningarna på rad och placera i fönstret, införskaffa dig ett trendigt och snyggt bokställ eller varför inte rada upp böckerna mellan två bokstöd i fönstren?

 

I den här vackra coffee table-boken öppnar Chanel House upp sina privata arkiv och avslöjar en galax av lysande mönster som skapats av Coco Chanel från 1920 och framåt. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
 

Ge din finaste bok platsen den förtjänar med ett snyggt bokstöd. Detta är Newports egendesignade bokstöd i transparent akryl med ett glasliknande utseende som passar allt från riktigt stora till mindre böcker där du har chans att visa upp unika bokuppslag. Du kan köpa det här (reklamlänk).

 

Astrid Lindgrens klassiska och älskade berättelse Bröderna Lejonhjärta, som gavs ut första gången 1973, kommer nu i en helt ny, exklusiv utgåva i stort format. Boken är illustrerad av Jesper Waldersten, en av Sveriges mest kända nutida konstnärer och illustratörer. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
 

Set med två bokstöd i brun eller svart marmor från Blomus. Den strama formen är inte bara en praktisk detalj, utan även ett dekorativt element på fönsterbrädan. Du kan köpa dem här (reklamlänk).

Fina detaljer

Alla inredningsdetaljer måste inte ha en funktion av något slag utan ibland räcker det med ett vackert stilleben i minimalistisk anda för att ge fönstret exakt rätt uttryck.

 
Annons
 

Dekorativ knut från Cooee Design. Den blir en mycket lättplacerad men effektfull detalj i ditt hem och finns även i silver, beige och svart. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

Liten trendig skål från By On ormat som ett skal. Använd skålen att lägga till exempel smycken eller annat i på fönsterbrädan. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
 

Stor staty av pilyresin som du kan plantera en liten blomma i från By On. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

Serafina händer från Lene Bjerre är en vacker statyett med två öppna händer. Placera händerna på fönsterbrädan och få en mycket dekorativ inredningsdetalj i rummet. Du kan köpa dem här (reklamlänk).

Annons

Blomster och växter

Ett hem behöver växter! Oavsett om du gillar är gröna växter eller flådiga blombuketter så passar dessa vaser och krukor utmärkt att pryda dina fönster med.

 

Populära Balloon vas från Louise Roe Copenhagen har ett lekfullt och elegant uttryck och är tillverkad i munblåst glas. Vasens form adderar en mjuk känsla till rummet och finns i flera vackra färger. Fyll med blommor eller låt vasen pryda sin plats i all sin enkelhet. Du kan köpa den här (reklamlänk). (reklamlänk)

Annons
 

Stilren vas med matt, silkeslen yta från Cooee. Finns i tre olika storlekar. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

En snygg kruka av keramik med en speciell rough glasyr som ger en handgjord känsla från DBKD. Finns att klicka hem här (reklamlänk).

Annons

Belysning

Att ha fler ljuskällor i ett hem bidrar verkligen till en mer mysig och hemtrevlig känsla. Inred dina fönsterbrädor med en snygg bordslampa.

 

En snygga och dimbar bordslampa från UMAGE. Den stilrena mässingsstaven går genom lampan och förstärker det tighta designuttrycket. Lampan har även en dold USB-port där du kan ladda mobiltelefonen, även när lampan är släckt. Finns i fler olika färger. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

Bordslampa i terrakotta med skärm i linnetyg från det danska varumärket Bloomingville. Lampfoten har en lite skrovlig yta med färgskiftningar som ger bordslampan en trevlig patina. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons
 

Bordslampa av vitt stretchtyg med svarta sammetsband och metallstomme från JOtex. Du hittar den här (reklamlänk).

 

Trendig svampformad bordslampa tillverkad av glas med liten extern detalj i mässingfinish från Ellos Home. Finns även i vitt. Du kan köpa de här (reklamlänk).

Annons

Konst

Tavlor passar inte bara på väggarna utan även större fönster kan ge dig utrymmet att inreda med dem på din fönsterbräda. Här kan du även anpassa tavlans storlek till ditt fönster. Just nu är de grafiska formerna med både ansikten och kroppar som motiv riktigt trendigt.

 

Poster från Pelcasa. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

Poster från Pelcasa. Du kan köpa den här (reklamlänk).

LÄS MER:

Inred hemmet med årets trendigaste inredningsdetaljer

Stilrena luftfuktare och diffusers till ditt hem

18 fina serveringsvagnar och drinkvagnar som ger ditt hem en lyxig touch

Publicerat 20 januari 2021
Annons