Inredningstrender hösten 2021, sju inredningsdetaljer vi ser mer av

7 trendiga inredningsdetaljer vi ser mer av hösten 2021

Kreativa vaser, träbrickans återkomst och nostalgiska inslag. Hösten är precis runt hörnet och här är detaljerna som präglar den nya säsongen.

Annons
TV: Här är 7 trendiga inredningsdetaljer i höst
TV: Här är 7 trendiga inredningsdetaljer i höst
2:04

Höstuppladdningen är i full gång och så även trendspaningen inför säsongsskiftet. Inredningshösten kantas av tidlösa klassiker både färg- och formmässigt tillsammans med nygamla favoriter och poppiga kontraster. Vi har tidigare scannat av höstens tendenser hos Hemnet, där den gröna (hemma)oasen och unika loppisfynd spås bli extra heta. Även Pinterest är inne på det bohemiska spåret med jordiga neutraler och växter.

Här är sju inredningsdetaljer, från lekfulla vaser till virkade objekt, som vi lär se mer av hösten 2021 och framöver:

Annons

1. Krukor och vaser i fokus

Inredningstrender hösten 2021, lekfulla krukor och vaser
Inspireras av Barcelona-baserade Valeria Vasis magiska kreationer som kombinerar festlig färg med magisk form. Foto: Vasquiat.  

Den gröna trenden har cementerat sin position i våra hem till följd av pandemin. Att pyssla med blommor och växter har blivit ett rogivande intresse för många, oberoende ålder. I höst håller vi fast i den lekfulla trenden där kreativa uttryck och böljande former präglar både krukor och vaser. Allra snyggast blir det om du satsar på en, eller flera, i en färgstark färg och okonventionell form.

2. Träbrickan 2.0

Inredningstrender hösten 2021, träbrickan och skärbrädan
I höst blir den enkla träbrickan eller skärbrädan i trä en funktionell favorit och en stilfull detalj. Foto: Swedese.  

Multifunktionella objekt, stora som små, är påväg tillbaka. En gemensam nämnare för föremålen i fråga är att de inte behöver vara speciellt märkvärdiga. Istället är de enkla i sitt utförande men fyller flera funktioner. Ett ledande exempel är träbrickan eller bara en skärbräda i rejält trä. Låt skärbrädan förvandlas till en stilfull bricka där stilleben tar form, mysbelysning får nytt liv och en och annan välkurerad charkbricka presenteras.

Annons

3. Lekfulla ljuskällor

Inredningstrender hösten 2021, lekfulla lampor och ljuskällor
Danska Hay visar ett snyggt sätt att inreda med höstens belysningstrend. Foto: Frederik Vercruysse/Hay.  

Krukor och vaser är inte de enda lekfulla detaljerna i våra hösthem 2021. Även belysningen får sig en mer färgsprakande, uppiggande kostym som skapar tydlig kontrast till den enhetliga paletten. Vi ser kulör i alla dess former, från poppiga pasteller till mustigt mörkrött, i både lampskärmar, ljusstakar och ljuskällan som helhet. Minus härlig färgfest är det portabla, sladdfria modeller som regerar, en trend du kan läsa mer om här.

Annons

4. Virkade detaljer

Inredningstrender hösten 2021, virkade kuddar och textilier
Sugen på att virka själv? Lek med en blandad färgpalett för en poppig, maximalistisk känsla. Foto: Ashish/Matches fashion.  

Är du helt såld på virkning? Du är långt ifrån ensam. Utöver den markanta växtboosten har den hantverksmässiga trenden onekligen stuckit ut det senaste året – och ser bara ut att fortsätta växa. Sommarens modebild kantades av virkade plagg i blandad färg och form. Nu ser inredningsvärlden ut att haka på, med virkade kuddar, plädar och överkast. Investera i butik eller låt virkad inredning bli säsongens DIY-projekt!

5. Kontrasterande neon

Inredningstrender hösten 2021, neonbelysning neon lights
Testa på neontrenden med ljusrör i varmare toner som sedan gärna får kompletteras med rosa och blått. Foto: Klaus Langelund/Hay.  

De tidlösa, jordnära neutralerna fortsätter att genomsyra inredningsbilden även i höst. Men det finns ett ökat sug för kontrasterande och uppseendeväckande detaljer i våra hem. Utöver att addera en extra energiinjektion skapar de uppiggande blickfång, något vi inte tackar nej till i det begynnande höstmörkret. Pinterest hintar om att neonbelysning är en allt mer populär sökning bland användarna, helst ljusrör i olika färg och storlek.

Annons

6. Vägghyllans återkomst

Inredningstrender hösten 2021, inred med vägghylla
Låt hyllan få stå i fokus! Forma en personlig och stämningsfull miljö med vägghyllan som utgångspunkt. Foto: Montana.  

Hej, vägghyllan! Förvaringsmässigt skiftar vi en gång för alla fokus från golvbaserade förvaringslösningar till väggen och smarta vägghyllor. Utöver att spara plats och boosta rummets yta får du en ypperlig möjlighet att skapa personliga blickfång med unika detaljer och personliga objekt. Tänk en färgsprakande kökshylla med poppiga dryckesglas och fat, eller ett stämningsfullt stilleben i vardagsrumshyllan.

7. Lantlig charm

Inredningstrender hösten 2021, lantlig charm
Just nu inspireras vi lite extra av detta magiska kök med lantlig charm och rustik vibb. Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem Stylist: Copparstad Mäklare: Erika Lamberg och Adam Smith.  

Auktionsfynd, loppisturer och second hand-guldkorn. Intresset för att hitta unika detaljer, från inredning till kläder, och ge de nytt liv är fortsatt starkt. I höst ser vi en genomgående nationalromantisk röd tråd över objekten, med en tydlig känsla av rustik allmogestil och lantliga inslag. Inspireras av porslin, bordsdukar och textilier med en klassisk, nostalgisk charm.

Annons
TV: Här är 8 stylingtrender på Hemnet i höst
TV: Här är 8 stylingtrender på Hemnet i höst
1:25

Läs mer om fler ledande inredningstrender för hemmets alla rum 2021.

Publicerat 18 augusti 2021
Annons