presenttips sommaren 2023

Residence-redaktionens bästa tips på sommargåvor

Ljuva sommartid med möjlighet till fest och ­tillställningar. Här kommer lite förslag på vad du kan ha med dig som gäst. Regel nummer ett är i vilket fall: Medtag alltid glatt humör och öppet sinne.

Annons
Kika in i sommarhuset – helt och hållet inrett i vitt
Kika in i sommarhuset – helt och hållet inrett i vitt
1:50

Gå bort-present, studentpresent, bröllopsgåva eller kanske en liten gåva till inflyttningsfesten? Vi på Residence-redaktionen tipsar om stilsäkra presenter för sommarens alla festliga tillfällen!

Tips på bröllopspresenter av Residence digitala redaktör Nanna von Knorring:

I och med att jag är den på redaktionen som ska gifta sig senare i år, så tipsar jag om bröllopspresenter som både blir uppskattade gåvor och kommer till användning i vardagen.

1. En självvattnande kruka är smidig när brudparet åker iväg på sin bröllopsresa, liksom när de är tillbaka i vardagen igen. Finns i flera storlekar, från 350:- till 1 495:-, Design­torget.

Annons
 Foto: Börjesons Reklam AB

2. Ett vackert uppläggningsfat förgyller middagar och dukningar hemma. Oyster finns i flera färger, här i en trendig kornblå nyans. Pris 655:-, från Mateus.

 

3. Om du har koll på brudparets konstsmak och inredningsstil, kan ett unikt konstverk vara en uppskattad gåva. Tessa de Rijks serie Symbioses innehåller flera vackra unika verk. Från 5 900:-, via galleriet The Ode To.

Annons
 

4. Sätt champagnen på kylning! Med den här champagnekylaren kan bröllopsbubblet avnjutas svalt vid årsdagarna framöver. Från 2 599:-, Georg Jensen.

 

5. En älskad designklassiker är alltid ett säkert kort. Aalto-vasen, här gjord av återvunnet glas, är ett utmärkt exempel på en designikon som kommer stå sig år ut och år in. Och vasgarderoben kan alltid fyllas på, visst? 1 489:-, Iittala.

Annons
 

6. Det kan aldrig bli för många plädar hemma. Lyxigt i mohair och ull, 2 195:-, Stackelbergs.

 

7. Ett fint doftljus blir en lyx i vardagen efter bröllopet. Cotton Poplin har en fräsch doft som för tankarna till nytvättat. 690:-, Byredo.

Presenttips till studenten av Residence redaktör Frida Lagerblad:

Att börja bygga eget bo kan kännas övermäktigt. Så var en god gäst på studentmottagningen och addera formsäkra inslag till presentbordet för den nybakade designentusiasten.

1. Bordslinne som botar all spillrädsla och skänker ro till både värd och gäster på de första middagsbjudningarna, Cheers napkins 6-pack, 3 400:-, GNILMYD KCAB.

 

2. Tennfatet Löv har en klassisk form och blir bara snyggare med åren. Finns det en mer bestående gåva än tidlös design i förhistorisk metall? 1 900:-, Svenskt tenn.

 

3. Perfekta vardagsglasen Middy är ljuvligt tunna i munblåst kristall och rymmer 25 cl, 850:- för sex stycken, Bobo.

Annons
 

4. Väggskulpturen Confit av Florencia Rojas piggar upp vilken studentlya som helst, 6 500:-, The Ode to.

 

5. Vasen Water tower gör sig lika bra tom som fylld av pampiga blombuketter eller en ensam magnoliakvist, 3 000:-, Studio Nilasdotter.

 

6. Kloka ord och inspirerande noveller att ta med sig ut i livet, The Monocle Companion, Vol.2, 295 :-, Papercut shop.

Annons
 

7. Påslakan Lino i mjukt och lagom skrynklig linne, 2 295:-, Mille Notti.

Tips på inflyttningspresenter av Residence Art director Oscar Fjellman:

Jag tänker att inflyttnings­presenter kan vara ett lämpligt tema. Är det ens en grej? Hoppas det – för jag har precis flyttat.

1. En annan besatthet just nu är glasbetong. Här också en lampa, och du får med olika färger i olika filter (7 stycken) för din personliga touch. Lampa Linear Lamp 01, cirka 1600:-, Kismas.

Annons
 

2. Örngott hör ju numera till kategori beauty, och skönhetssömn har fått en helt ny nivå. Örngott i 100 procent mullbärssilke, 22 momme, 002 Light Gray, 750:-, Our new routine.

 

3. Otrolig liten uppfinning är detta! Med magnet fäster du denna nästan osynliga disktrasehållare i din diskho, i rostfritt stål, 629:-, Happy sinks.

Annons
 

4. Jag har absolut ingen eldstad men är ändå besatt av saker till elden, och hur händig är inte denna?!? Vedspänt, 1995:-, Stikkan.

 

5. Drömpall och drömpresent! Pall i polerat rostfritt stål, Plopp stool standard, cirka 9 800:-, Zieta.

 

6. Liksom mjuk-hård är denna. Jag är dalmas och den känns som hemma för mig. Stekkniv i masurbjörk, 2249:-/2 stycken, Morakniv.

Annons
 

7. Denna har ju alla nytta av, och Pompa shop är ett måste om du hänger i Stockholm. Tändare Queue mono lighter, 250:-, Tsubota Pearl/Pompa shop.

Tips på gå bort-presenter av Residence chefredaktör Imke Janoschek:

Jag har både varit torpvärdinna med gäster som aldrig åker hem, men även varit sommargäst hos många. Här är en lista på några grejor man kan ha med sig som välkomstpresent till kompisars lantställe.

Annons

1. Handdukar i en lätt bomullskvalité, Lina från 149:-, Himla.

 

2. En duk med härlig fransk 80-talsvibb, Pomegranate bordsduk i linne, i färgen ockra, från 725:-, servetter i mönstret Sea Foam, 315:-, Chamois.

 

3. En romantisk kudde i dova färger passar överallt, kuddvar Leaf i linne, 560:-, Chamois.

Annons
 

4. Ett bra grillbestick eller denna rediga gaffel för köttbitar från Fiskars blir alla glada över. 599:-.

 

5. Något att äta är egentligen den bästa gåbort-prylen, som går åt och inte tar någon plats. Denna fikonbalsamico förgyllar alla sallader enligt mig. Gridelli, 329:-.

 

6. »En vas och en bukett ängsblommor kan aldrig bli fel. Denna gröna dugliga vas är ett samarbete mellan 100-årsjubilerande Interflora, Ann Wåhlstrand och Reijmyre glasbruk, från 1 795:-

7. Finurlig trädgårdssax från Fiskars för att skörda örter och blommor. Otroligt användbar. Solid herb snips, 119:-, Fiskars.

Annons