mest gillade inredningsbilderna på instagram – residence 2020

Residences populäraste bilder på Instagram 2020

Från drömlika infinity-pooler till vackra kök och badrum. Vi har fått mycket inredningsinspiration på Instagram i år. Se våra populäraste bilder från året som gått!

Annons

Har du, likt många andra, redan nyfiket spanat in vilka bilder som blev dina mest gillade på Instagram i år? Det har vi också – och vilket inredningsår det har varit!

Se våra mest gillade bilder på Instagram och läs ikapp om du missade något av de inspirerande reportagen:

1. Trähuset i Svinninge

trähus i svinninge åkersberga
Foto: Erik Lefvander Styling: Pella Hedeby  

Årets stora favorit var utan tvekan det här vackra trähuset i Svinninge i Åkersberga, utanför Stockholm. Det dök upp bland våra mest gillade bilder på Instagram två gånger. Det var särskilt Martin Lydéns platsbyggda kök som fångade mångas uppmärksamhet i år. Ett enkelt kök med en avskalad matplats, vars bord var byggt av spillmaterial från husbygget och omgavs av Carl Hansens klassiska Y-stolar i vintagetappning. Läs hela reportaget från trähuset här.

Annons

2. Hemma hos Shabnam Aslani

I år fyllde Instagram 10 år, vilket vi firade med att återpublicera våra tre mest gillade bilder från de senaste åren – och de var favoriter även i år! Särskilt den inspirerande matplatsen hemma hos Shabnam Aslani som går i jordnära toner och naturmaterial. Läs hemma hos-reportaget och se fler bilder från hennes hem här.

3. Sommarhus i Finland

Joanna Laajistos sommarhus, Villa Rauhanniemi, prydde Residence omslag nummer sju år 2019. I somras bjöd vi på en bild på huset, vilket fick många på fall – och vi förstår varför!

Annons

4. Badrum från Vanitas

Det här vackra badrummet med kommod i trä och golv i mönstrad klinker fick många att dubbelklicka på Instagram. Badrummet är designat av Joanna Lavén, inredaren bakom badrumsföretaget Vanitas. Se fler inspirerande badrumsinteriörer här.

5. Trähus på Gotland

Arkitekten Martina Erikssons furuhus på Gotland har den där speciella wow-faktorn som får en att stanna upp i flödet. Ritat med ett ekologiskt och energisnålt tänk och med hänsyn till den omkringliggande naturen är Villa Lake/Streich förutom ett snyggt bygge även smart. Läs allt om huset och se fler bilder här.

Annons

6. Vårkänslor i köket

Redan i januari längtade vi efter lite vårkänslor i mörkret och det här rofyllda köket från Nordiska kök gav oss inspiration. Se fler inspirerande kök här.

7. Infinity-pool på Gotland

Den här moderna släktgården på norra Gotland, ritad av Skälsö arkitekter och Ateljé Ö, blev en av våra mest gillade bilder på Instagram i år. Huset visades i Residence nummer åtta och är ett hus med plats för både familj och gäster, som anpassats efter platsen det ligger på. Den magiska utsikten över havet och infinity-poolen i svartpigmenterad platsgjuten betong med gotländsk kalksten runt om var det som fick många att drömma sig bort i somras. Läs hela hemma hos-reportaget från huset här.

Annons

8. Inspirerande hemma hos utanför Köpenhamn

Vårkänslor med ljus och grönska, samt en vacker plats att vila på. Den här bilden från hemma hos-reportaget hos modeprofilen Kim Grennaa utanför Köpenhamn var en storfavorit i våras. Se fler bilder och läs allt om inredningen här.

Läs mer:

Här är de populäraste husen från Residence hemma hos-reportage 2020

2020 – vart tog du vägen? Fyra designprofiler om livet under coronaåret

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2020

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
1:35
Publicerat 22 december 2020
Annons