Bygga pool inspiration

Ska du bygga pool? Här är 8 inspirerande lösningar

Är du sugen på att bygga pool hemma eller på ditt sommarställe? Spana in de här snygga och inspirerande poolerna i olika stilar!

Styling
Annons

Det finns nog få saker som andas så mycket lyx och livsnjutning som att ha en egen pool att njuta av. Går du i pooltankar? Vi har grävt i arkiven och valt ut 8 riktigt inspirerande lösningar som du bara måste se!

1. Kakelklädd pool

Är du ett fan av att sätta lite mer färg på tillvaron? En härlig idé är att låta kakla poolen, så kan du välja ut en vacker färg på kakelplattorna.

Annons

Den här lilla rooftop-poolen med saltvatten är klädd i ett handgjort kakel och har en jetstream, så att man kan simma i den. Från vattnet har man utsikt över takåsarna!

2. Betongpool med trädäck

Vill du skydda din pool från insyn? Placera den gärna på en skyddad plats. Den här poolen är byggd mellan två kullar och vetter mot skogen.

Trots att den är modern så stör den inte naturen – och påminner lite om ett skogstjärn. Poolen är byggd i rå betong med ett vackert trädäck omkring, som på ett naturligt sätt smälter ihop med grönskan.

3. Pool med terrass och nivåskillnader

Med en terass med trappa skapar du enkelt fina och dynamiska nivåskillnader, som gör så att platsen känns mer levande. Bygger du din pool nedanför ett högre hus så blir zonen mer privat, utan insyn.

Annons

4. Stora glaspartier mot poolen

Njut av din pool även på insidan! Med stora glaspartier suddar du lätt ut gränserna mellan inne och ute – och kan skåda över vattnet när du är inomhus. Den här fina poolen är omgärdad av en vacker terrass i indisk sandsten.

5. Betongpool som smälter in i naturen

Betong pool
Foto: Erik Lefvander. Styling: Pella Hedeby. Syns i: “Se drömhuset i betong – ritat av årets arkitekt Erik Törnkvist”.  
Annons
Betong pool inspiration
Foto: Erik Lefvander. Styling: Pella Hedeby. Syns i: “Se drömhuset i betong – ritat av årets arkitekt Erik Törnkvist”.  

Är du mån om att din pool inte ska störa den omgivande naturen? Placera din pool i en naturlig sänka och låt terassen på ett organiskt sätt löpa ut i omkringliggande berg eller stenar. Den här snygga poolen är helt i betong och ritad av arkitekten Erik Törnkvist.

6. Dekorativ minipool

En pool kan också vara mestadels dekorativ! Med en minipool hemma adderar du genast wow-faktor till ditt hus. Här har en betongpool byggts i en spaavdelning under en trappa, vilken för tankarna till en modern vallgrav. Så lyxigt och häftigt!

7. L-formad pool

Har du ett hus med flera terasser? En pool behöver inte bara vara rektangelformad. Bygg den exempelvis i en form så att du kan komma åt den från samtliga terasser! Här har poolen formats som ett L av den anledningen.

8. Pool med tropisk känsla

Snygg pool
Foto: Fredrik Sweger. Styling: Anette Mörner. Syns i: “Kika in i Charlotte Gyllenhammars tillflyktsort på Ibiza”.  
Annons
Lyxig pool
Foto: Fredrik Sweger. Styling: Anette Mörner. Syns i: “Kika in i Charlotte Gyllenhammars tillflyktsort på Ibiza”.  

En idé är att inte bara gömma poolen på en baksida. Låt den blänka i all sin prakt på ett synligt ställe och kom samtidigt åt din bästa utsikt! Den här stilrena poolen på Ibiza för verkligen tankarna till varmare tider – och är så snygg!

Se 5 stora badrumstrender 2023
Se 5 stora badrumstrender 2023
1:02
Annons