Om Residence

Residence skriver engagerande om inredning, design och formgivning med ett fokus på Sverige och Norden, blandat med aktuella hemma hos-reportage som inspirerar till de större inredningsdrömmarna.

Magasinet Residence lanserades i Sverige år 2000 och blev redan under sitt första år prisad som Årets tidskrift.Anledningen var att första numret slog ner som en bomb i kiosken med sitt minimalistiska uttryck, något helt annorlunda mot övriga tidningar just då. Omslaget visade bara en knallröd Poltrona Frau-fåtölj mot svart bakgrund.

Residence etablerade sig fort som den inredningstidningen som tar design och arkitektur på stort allvar. Både då och nu anlitar redaktionen alltid de mest namnkunniga fotografer, stylister och skribenter. I den första redaktionen fanns Mårten Niléhn som chefredaktör, Kjell Häglund som redaktionschef. Man såg även Lotta Agaton, som senare blir en av Sveriges mest kända inredare.Residence är då den första inredningstidningen i Sverige som läses av såväl kvinnor som män. År 2008 började tidningen dela ut branschpriset Residence Stora Formpris i tio kategorier, och har gjort så sedan dess.

Numera går det att ta del av Residence på en rad vis, förutom det älskade magasinet och den fina sajten finns Residence på Instagram, Pinterest och Facebook. Det går även att läsa varje utgåva i Pling.

Läs det senaste inom trender och inredning

Så dukar du för middag under bar himmel i sommar

Lisette och Mats rustade upp 150 år gammal gård i Skåne – se bilderna!

Nya otippade trenden från Tiktok – är du en ”Coastal Grandma”?

Vackra attefallshus och små stugor du bara måste se

Se Martin Bergströms nya design för Skultuna

Mix mellan lantligt och urbant på 250 år gamla gården – vi hälsar på!

Portabla laddbara utelampor – Cecilia Tivar tipsar!

Så skapar du din drömträdgård – experterna tipsar!

Historien bakom möbeldesignern Zanat: ”Ett familjeföretag med hjärta”