Om Residence

Residence skriver engagerande om inredning, design och formgivning med ett fokus på Sverige och Norden, blandat med aktuella hemma hos-reportage som inspirerar till de större inredningsdrömmarna.

Magasinet Residence lanserades i Sverige år 2000 och blev redan under sitt första år prisad som Årets tidskrift.Anledningen var att första numret slog ner som en bomb i kiosken med sitt minimalistiska uttryck, något helt annorlunda mot övriga tidningar just då. Omslaget visade bara en knallröd Poltrona Frau-fåtölj mot svart bakgrund.

Residence etablerade sig fort som den inredningstidningen som tar design och arkitektur på stort allvar. Både då och nu anlitar redaktionen alltid de mest namnkunniga fotografer, stylister och skribenter. I den första redaktionen fanns Mårten Niléhn som chefredaktör, Kjell Häglund som redaktionschef. Man såg även Lotta Agaton, som senare blir en av Sveriges mest kända inredare.Residence är då den första inredningstidningen i Sverige som läses av såväl kvinnor som män. År 2008 började tidningen dela ut branschpriset Residence Stora Formpris i tio kategorier, och har gjort så sedan dess.

Numera går det att ta del av Residence på en rad vis, förutom det älskade magasinet och den fina sajten finns Residence på Instagram, Pinterest och Facebook. Det går även att läsa varje utgåva i Pling.

Läs det senaste inom trender och inredning

Här är de största odlings- och växttrenderna 2023

Inredningstrenden du ska satsa på 2023 – enligt ditt stjärntecken

Ska du bygga pool? Här är 8 inspirerande lösningar

9 inspirerande inredningsbutiker i Göteborg

Husdrömmar 2023 – allt du vill veta om säsong 10

Inred med blått – här är den blåa färgtrenden vi ser mycket av 2023

Inred med en trendig teddyfåtölj – 9 köp från budget till lyx

Så inreder du med japandi i sovrummet – 6 enkla tips