Om Residence

Residence skriver engagerande om inredning, design och formgivning med ett fokus på Sverige och Norden, blandat med aktuella hemma hos-reportage som inspirerar till de större inredningsdrömmarna.

Magasinet Residence lanserades i Sverige år 2000 och blev redan under sitt första år prisad som Årets tidskrift.Anledningen var att första numret slog ner som en bomb i kiosken med sitt minimalistiska uttryck, något helt annorlunda mot övriga tidningar just då. Omslaget visade bara en knallröd Poltrona Frau-fåtölj mot svart bakgrund.

Residence etablerade sig fort som den inredningstidningen som tar design och arkitektur på stort allvar. Både då och nu anlitar redaktionen alltid de mest namnkunniga fotografer, stylister och skribenter. I den första redaktionen fanns Mårten Niléhn som chefredaktör, Kjell Häglund som redaktionschef. Man såg även Lotta Agaton, som senare blir en av Sveriges mest kända inredare.Residence är då den första inredningstidningen i Sverige som läses av såväl kvinnor som män. År 2008 började tidningen dela ut branschpriset Residence Stora Formpris i tio kategorier, och har gjort så sedan dess.

Numera går det att ta del av Residence på en rad vis, förutom det älskade magasinet och den fina sajten finns Residence på Instagram, Pinterest och Facebook. Det går även att läsa varje utgåva i Pling.

Läs det senaste inom trender och inredning

Han gör 3D-printade vaser – se magiska resultatet!

Thomas Sandells sjöstuga vid havet – 28 kvadratmeter på klippan

Fina lampor till sovrummet – vi tipsar

Titta in i lägenheten för 33 miljoner – i Stockholms just nu mest omtalade hus

Mark Isitt tipsar: 5 ställen i Köpenhamn du inte vill missa

Lyxig arkitektritad villa till salu i Stockholms skärgård – se bilderna!

Marie Olsson Nylander om sitt utekök på Sicilien: ”Gör det enkelt!”

Blå hallen rustar för en blå sommar – vi hälsar på!